over ons

Hoi,

Ik ben Pieter-Jan Smulders en sinds 1988 actief in de hondensport.

In 1988 ben ik begonnen bij een NBG-Vereniging waar ze IPO trainen en waar ik met mijn 1e Mechelse Herder meteen de certificaten IPO-1, IPO-2 en IPO-3 behaalde.

Daarnaast heb ik diverse wedstrijden met de hond gelopen.

Dit was zo goed bevallen en kocht er een 2e hond bij, dit was ook weer en kruising Mechelse Herder.

Er was toen een regel dat men maar één kruising Mechelse Herder voor mocht brengen bij de NBG. In 1993 heb ik toen mijn eerste raszuivere Mechelse Herder met stamboom aangekocht genaamd Aaron van ’t Eckartdal. Met deze hond heb ik de certificaten IPO-1, IPO-2 en IPO-3 behaald.

Omdat het programma IPO mij niet meer verder bracht en ik meer wilde, heb ik besloten om in 1996 de overstap te maken naar de KNPV. Daar heb ik met Aaron van 't Eckertdal het certificaat PH I met lof behaald.

Na het aanvragen van de kennelnaam Van het Merlebosch bij de Raad van Beheer, ben ik me gaan verdiepen in het fokken van een werkhond cq sporthond van het zuivere ras Mechelse Herder.

Na een wat rustigere tijd in verband met drukke werkzaamheden, heb ik sinds 2007 diverse jongen teven van mijn huidige Mechelse Herder dekreu “Robbie” doorgehouden om deze te gebruiken voor de door ontwikkeling van mijn eigen Mechelse Herder lijn.

In de dagelijkse gang van zaken in mijn kennel wordt ik bijgestaan door mijn levenspartner Luciënne Sörensen, zij neemt de totale verzorging van onze honden voor haar rekening.

Bij de hondensportvereniging Hond in ’t Woud in Geldrop word mij de gelegenheid geboden mijn sport te beoefenen.

Wij wensen u veel kijkplezier op onze site. Als u na afloop van het bezoek van onze site een berichtje in het gastenboek zou willen achterlaten, stellen wij dit zeer op prijs.

Luciënne Sörensen en Pieter-Jan Smulders.